Wilt u meer licht in uw huis? Doe het met een Lichtstraat

Meer licht in huis met een lichtstraat

Heeft u een plat dak op uw woning? Afhankelijk van de constructie van de woning, zal dit in sommige gevallen benauwd, klein en donker kunnen overkomen. Er komt dan onvoldoende daglicht binnen.
Onvoldoende licht in de woning kan ook een slechter leefklimaat betekenen. Misschien moet u dan eens nadenken om een lichtstraat te laten installeren. Hierbij kunt u profiteren van daklicht, zodat u het leefklimaat in uw woning kunt verbeteren.

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat bestaat uit een lang frame waarin meerdere ramen zitten en die geplaatst wordt op een plat dak. Het raamframewerk wordt altijd in de hoek van een bepaald aantal graden geplaatst, zodat dag- en zonlicht voldoende de woning binnen kan komen. Uw ruimte zal door het invallende licht ineens vele malen groter lijken en er wordt een aangenaam binnenklimaat gecreëerd.

Er zijn modellen waarbij de ramen elektrisch te openen zijn, zodat u ook kunt profiteren van frisse lucht. Een lichtstraat is te verkrijgen in verschillende vormen, afmetingen en materialen. Welk type lichtstraat het beste bij uw woning past, hangt vooral af van de constructie van uw woning en uw eigen wensen en eisen.
Met een lichtstraat weet u zich verzekerd van voldoende daglicht in uw ruimte en een lichtstaat staat heel stijlvol.

Verschillende vormen van een lichtstraat

Als u een lichtstraat wilt laten aanbrengen dan zult u goed moeten nadenken over de maat en de vorm van uw lichtstraat. U wilt namelijk wel voldoende profiteren van daklicht en de vormgeving en maat spelen daar een belangrijke rol in.

Lessenaarsdak

Een lichtstraat in de vorm van een lessenaarsdak is één van de meest gebruikte vormen van een lichtstraat. Deze lichtstraat bestaat uit opstaande ramen die ten opzicht van het dak meestal 15° omhoog staan.
Nu zijn er twee verschillende types van een lessenaarsdak, Dit is afhankelijk of naast het dak nog een gevel staat. Als dit het geval is, kan de lichtstraat tegen gevel gemonteerd worden. De lichtstraat tegen gevel gemonteerd heeft als voordeel dat u kunt profiteren van lichtopbrengst.
Monteert u de lichtstraat niet tegen de gevel, dan kunt u kiezen voor een vrijstaand model. Bij een vrijstaand model kan de andere helft van de gevel ook uit glas bestaan, waardoor er meer daglicht de ruimte binnenkomt. Een vrijstaand model heeft ook als voordeel dat deze rondom te betreden is. Dit kan handig zijn als u de buitenkant wilt schoonmaken.

Zadeldak

U kunt ook kiezen voor een lichtstraat in de vorm van een zadeldak. Dit model is het zogenaamde piramidemodel. De lichtstraat heeft dan de vorm van een puntdak waarbij aan beide zijdes de ruiten in een punt naar elkaar toelopen. Een zadeldak model is vaak ook groter, waardoor u meer kunt profiteren van lichtopbrengst en de ruimte binnen lijkt ook groter. U kunt met dit model zelf bepalen in hoeveel graden de ruiten naar elkaar toelopen. Daarnaast zijn ook de zijkanten van de lichtstraat in glas te verkrijgen, voor nog meer lichtinval.

Welke materialen?

Een lichtstraat kan uitgevoerd worden in verschillende materialen. De meeste lichtstraten zijn van hout, kunststof of aluminium. Het voordeel van kunststof en aluminium is dat het onderhoudsvrij is.
Een houten lichtstraat zal toch regelmatig geschilderd moeten worden. Verder kunt u ook kiezen uit verschillende soorten glas. Vanwege de horizontale ligging van een lichtstraat is het aan te bevelen om voor stevig glas te gaan, zoals veiligheidsglas of gelaagd glas.
Als u kiest voor hoogrendementsglas, werkt dit ook isolerend en kunt u zelfs besparen op uw energiekosten. Ligt de lichtstraat veel in de zon, dan kunt u ook opteren voor zonwerend glas. U hoeft dan geen geld uit te geven voor zonwering.

Vraag een offerte en uw specifieke wensen komen binnenkort uit!

Waar wacht u nog op? Laat u inspireren door het zeer gevarieerde kozijnwerk van Manteau Kozijnen en laat ons de nieuwbouw/ renovatie van uw kozijnwerk uitvoeren. Wij verzorgen de levering en montage van uw kozijnen, met oog voor detail en de hoogste kwaliteit die mogelijk is. Maar ook als u kiest voor alleen leveren en de binnenafwerking zelf wilt doen, zit u goed bij Manteau Kozijnen. Vraag nu een scherpe offerte aan en verbaas u over onze service en scherpe prijzen!

    Type aanvraag