Dakkapel

Dakkapel

Een dakkapel, iets voor jou?

Overweeg je een dakkapel? Vertrouw op het vakmanschap van Manteau Kozijnen. In onze eigen montagehal worden dakkapellen op maat gemaakt. Op basis van jouw wensen maken wij de ideale dakkapel. Onze dakkapellen zijn geheel onderhoudsvrij en kunnen meestal binnen een dag geplaatst worden. Gun jezelf die extra ruimte, ervaar het extra zonlicht en geniet van het uitzicht!

Meer licht en ruimte met een dakkapel

Beschikt jouw woning over een mooie ruime zolder? Dan is het prettig om deze ruimte ook optimaal te kunnen benutten. Een dakkapel is vaak een ideale oplossing: het brengt meer licht en meer ruimte. In plaats van een schuin zolderplafond vergroot een dakkapel de loop- en bewegingsruimte. Zo wordt de zolder omgetoverd tot de ideale verdieping voor een extra slaapkamer of thuiskantoor.

Onderhoudsarme dakkapel: geplaatst in één dag

Wil je jouw dakkapel supersnel geplaatst hebben? Dan is een prefab dakkapel van hout en kunststof de beste optie. Zo’n dakkapel is al van tevoren gemonteerd, zodat hij alleen nog maar netjes geplaatst hoeft te worden. Het houten frame wordt zorgvuldig afgewerkt met hoogwaardig en onderhoudsarm kunststof, keralit of een strakke Rockpanel plaat in de gewenste RAL-kleur. Welk materiaal je ook kiest, je bent verzekerd van een zorgeloos resultaat dankzij een onderhoudsarme nieuwe dakkapel van Manteau Kozijnen.

Kosten dakkapel

De kosten van een dakkapel variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal en de afwerking. Voor een dakkapel van 4m x 1.75m bedraagt de prijs circa € 10.000,-. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse optionele kosten:

Dakkapel Rockpanel: 4m ral 7016 standaard 2 kozijnen € 1.240,-
Dak verzwaring zonnepanelen € 275,-
Uitgevoerd in Keralit: € 750,-
Uitgevoerd 2 rolluiken: € 2.100,-
Uitvoeren met 1 rolluik: € 1.325,-
Minderprijs voor dakkapel met één kozijn: € 600,-
Airco (minirooftop) € 2.575,-

Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW.

Goede warmte- en geluidsisolatie

Veel warmte in huis gaat verloren via de kozijnen en ramen. Is goede isolatie ook voor jou belangrijk? De experts van Manteau Kozijnen helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo leert onze ervaring dat kunststof kozijnen de beste oplossing zijn voor warmte- én geluidsisolatie.

Standaard wordt een dakkapel uitgevoerd met HR++-glas. Of kies je voor tripleglas, met nog betere thermische en geluidsisolatie? In beide gevallen ben je verzekerd van zeer goede isolatie en dus lagere energiekosten. Dakkapellen van Manteau Kozijnen met een isolatiewaarde (R-waarde) van 4.0. Desgewenst is een upgrade mogelijk naar een R-waarde van 6.0, in lijn met het Bouwbesluit.

Wil je voorkomen dat het ’s zomers te warm wordt op zolder? Dankzij het maatwerk van Manteau Kozijnen kun je kiezen uit allerlei zonwering, zoals het plaatsen van zonneschermen (screens) en rolluiken.

Voorkom condensvorming met een goede dakkapel

Een goede dakkapel met goede ramen en voldoende ventilatiemogelijkheden. Dat is niet alleen goed voor het klimaat in huis, maar ook voor jouw gezondheid. Een dakkapel van Manteau Kozijnen kan daarbij helpen.

Zodra de temperatuur buiten gaat dalen, zetten we binnen de verwarming aan. Door deze temperatuurverschillen kan condensvorming optreden. Dat betekent vaak kletsnatte ramen en vochtige vensterbanken. Dat komt door warme lucht, die snel afkoelt en zich op koude ramen en spiegels afzet. Op termijn kan condensvorming leiden tot schimmels, houtrot en muffe luchtjes in huis. Dat is niet alleen vervelend in huis, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

De oplossing? Goede ventilatie, zodat er voldoende verse lucht naar binnen stroomt. Bij Manteau Kozijnen kunnen we naar wens jouw dakkapel voorzien van draai-kiepramen en ventilatieroosters. Dankzij hoge kwaliteit materialen, degelijke montage, goede isolatie en de juiste isolatiemaatregelen voorkomt een dakkapel van Manteau Kozijnen vervelende condensvorming.

Manteau Kozijnen, de partner voor de beste dakkapel

Manteau Kozijnen heeft een ruime ervaring met het plaatsen van diverse soorten dakkapellen. Wil jij ook een prachtige dakkapel, die volledig op maat is gemaakt en volledig past bij jouw wensen? Neem dan direct contact met ons op. Vertel ons jouw wensen, dan gaan wij jouw ideale en onderhoudsarme dakkapel realiseren.

Heb je aanvullende wensen? Wij denken graag met je mee. Wens je bijvoorbeeld airco op zolder? Wij kunnen de (mobiele) airconditioning naadloos intekenen in het ontwerp van de dakkapel. Zo blijft je zolderverdieping ’s zomers niet alleen heerlijk koel, maar ziet het geheel er ook keurig afgewerkt uit.

Raak geïnspireerd

Vrijblijvende offerte

    Materiaal keuze:

    KunststofAluminium