Besparen op uw stook kosten? of wilt u meer geluid tegen houden?

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van glas. Tegenwoordig is er op het gebied van glas veel mogelijk.
De opties qua soorten glaswerk, ramen en glasplaten zijn nog nooit zo uitgebreid geweest als vandaag de dag. Zo kunt u als particulier of bedrijfseigenaar kiezen uit extra isolerend HR++glas, zonwerend en brandwerend glas, getint glas, dubbelglas of mat glas. Het is maar net wat uw specifieke wensen zijn. Bij ons kunt u in elk geval terecht voor elke denkbare optie. Waarbij wij zorgen voor kwaliteitsglas, exact op maat en voor een scherpe prijs. Uiteraard kunt u ook voor de levering en montage bij ons terecht. Welke mogelijkheden qua glassoorten bieden wij zoal en welke voordelen hebben de uiteenlopende opties?

 1. De voordelen van HR++beglazing
  Steeds meer woningeigenaren kiezen ervoor om HR++glas in hun woning, of in hun bedrijfspand, te laten zetten. HR++beglazing, ook wel gelaagd glas of dubbelglas genoemd, bestaat uit twee glasplaten die aan elkaar verbonden zijn, doorgaans met een isolerende gaslaag tussen de platen. Soms bestaan dit soort glasplaten uit liefst drie lagen, het zogeheten trippelglas. Trippelglas heeft een nog hogere isolatiewaarde dan dubbelglas. Hierdoor isoleert dit glas uitstekend. De voordelen van extra isolerend glas zijn divers. Zo kunt u denken aan bijvoorbeeld:
  Met isolatieglas of HR-glas kunt u al snel honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening. Financieel gaat u er dus op vooruit vergeleken met bijvoorbeeld enkel glas.
  Naast thermische isolatie, of wel warmte-isolatie, biedt isolerend glas ook een extra akoestische isolatie. Geluiden van buiten worden gedempt, terwijl wat er in huis gezegd of geroepen wordt van buitenaf minder goed of niet meer hoorbaar is.
  Het wordt aangenamer in de huiskamer omdat het een stuk minder tocht in huis.
  Ten slotte doet u met de aanschaf van extra isolerend glas ook iets goeds voor het milieu. U draagt bij aan de reductie van de wereldwijde CO2-uitstoot.
  Minpunt van HR++ glas is dat er in het voor- en najaar aan de buitenzijde condens kan vormen.
 2. Structuurglas is speciaal glas dat ook wel geperst glas wordt genoemd. Het betreft hierbij glasplaten waarin lichte reliëfpatronen zijn verwerkt of structuren zijn aangebracht. Dat kan zijn om het glas minder doorzichtig te maken, zoals bij zonwerend of getint glas, maar ook om het glas decoratieve te maken en extra uitstraling te geven. Glas met structuren erin verwerkt worden ook toegepast om lichtpatronen te creëren in de ruimte erachter. Heeft u speciale wensen die u niet direct op onze website of in onze collectie terugvindt? Neem dan contact met ons op voor een oplossing op maat!
 3.  Gezandstraald glas voor in deuren of ramen Een zeer fraaie en steeds populairder wordende optie is om te kiezen voor gezandstraald glas. Bij dit type glas worden via de zandstraal methode patronen, zoals cirkels, driehoeken of lijnpatronen, in het glas aangebracht om deze een mooie en decoratieve uitstraling te geven. Gezandstraalde glasplaten worden voornamelijk veel toegepast in het raamwerk van voordeuren, maar ook om bijvoorbeeld teksten of bedrijfslogo te verwerken in de glasplaten van bedrijven of ondernemingen. De ruimte die glas zandstralen biedt, is groot. Welke gezandstraald patroon u ook wilt hebben, deze zijn altijd op maat bestelbaar via onze glasservice. Zo kunt u uw eigen ontwerpen en teksten in glas laten zandstralen, wat bijvoorbeeld handig is als u een eigen onderneming heeft en al aan de voordeur herkenbaar wilt zijn. Bekijk de informatie op onze website over zandstraal glasplaten en vraag gerust een offerte bij ons aan. Wij helpen u graag verder aan prachtig ontworpen glas dat tegen een stootje kan!

Maak een afspraak

  Type aanvraag*