Plaatsen van een pui steeds populairder

Het plaatsen van puien aan de achterkant van de woning of in het interieur groeit in Nederland in populariteit. Dat is niet echt opmerkelijk gezien de aantrekkelijke eigenschappen die aan een pui verbonden zijn. Als grootste pluspunten van een pui worden door bouwbedrijven, klusbedrijven en architecten de volgende aspecten onderscheiden:

  • Een fraaie pui zorgt ervoor dat uw huis er een stuk luxueuzer en landelijker uitziet. Het raamwerk, de deur – vaak een schuifdeur – en de kozijnen geven oudere woningen een frissere en nieuwere uitstraling. En dat is toch wat iedere huiseigenaar graag wil?
  • Puien zijn erg praktisch. Zo is met name de schuifpui handig in de lente, zomer en de nazomer. Als het lekker weer is en de zon schijnt, schuift u de pui open en haalt u letterlijk de zomer in huis.
  • Een pui, of het nu een schuifpui of hefschuifpui betreft, zorgt ervoor dat uw woning meer waard wordt. U profiteert dus niet alleen door het gebruik van uw pui van de voordelen, maar ook op langere termijn als u plannen heeft om uw woning te verkopen. U kunt dan de vraagprijs met duizenden euro’s verhogen, omdat uw woning extra comfort biedt, mooier oogt en een comfortabelere levensruimte biedt.
  • Doordat de gemiddelde pui veel glaswerk bevat, kunt u met een pui energie besparen. Zeker als u kiest voor dubbel glas of HR+++-glas. Er valt veel meer zonlicht naar binnen en dat betekent gratis extra licht en extra warmte.
  • Welk woningtype u ook heeft of van welke stijl u ook houdt, er is altijd wel een pui die bij uw woonstijl past. De keuze is op dit gebied enorm. Zo kunt u kiezen uit een tri-rail, gaan voor een hefschuifpui en kiezen voor kunststof of aluminium. De variatie qua vormen en kleuren is nagenoeg eindeloos.
Schuifpui - aluminium
Schuifpui - renovatiebouw binnen

Soorten puien die u kunt (laten) plaatsen

Zoals gesteld is een van de grootste voordelen van het aanbrengen van een pui de enorme keuze die er op dit gebied is. Zo kun je gaan voor de prachtige hefschuifpui. Deze werkt met een hefbevestiging en is snel afsluitbaar.
Het mooie van dit type pui is dat deze veel extra daglicht oplevert en de woning een landelijke uitstraling geeft. Ook qua materiaalsoorten zijn er de nodige opties, zoals kunststof in uiteenlopende kleurvarianten of juist een fraaie houten pui. En dat scheelt u uiteindelijk natuurlijk in de energiekosten.
Het milieu en de portemonnee willen vandaag de dag immers ook wat!

Vraag een gespecificeerde offerte bij ons aan

Welk soort schuifpui u ook opteert, bij Manteau kozijnen kunnen we op dit gebied alles voor u regelen. Bekijk onze website voor de vele mogelijkheden of doe direct online een aanvraag voor een vrijblijvende offerte. Want samen met Manteau bouwt u aan iets mooiers en beters voor de toekomst.
Onze kozijnen onderscheiden zich namelijk van de middenmoot, doordat wij van Manteau kozijnen alleen gaan voor de hoogste kwaliteit die in de bouwwereld bestaat. Uiteraard voor een zo scherp mogelijke prijs en tegen de beste dienstverlening en service die er mogelijk is.