Verbeter je veiligheid met een aanpassing aan uw kozijnen, ramen en/of deuren

Het belang van een veilig huis

Veiligheid behoort naast voedsel en onderdak tot de belangrijkste basisbehoeften van de mens. Wie eenmaal inbrekers in huis heeft gehad, beseft pas hoe prettig en belangrijk het is dat u compleet veilig bent uw eigen woning. Wanneer u kiest voor de door Veilig Wonen Nederland aanbevolen sloten met een politiekeurmerk (PKM), zoals SKG sloten met meerpuntsluiting, weet u zeker dat uw woning goed en veilig vergrendeld kan worden. Inbrekers en andere onverlaten wordt het met dit type sloten nagenoeg onmogelijk gemaakt om bij u binnen te komen en de inboedel te roven.

De eisen van Veilig Wonen Nederland

Maar wat maakt sloten met een PKM, dus een politiekeurmerk, nu zo speciaal? Aan welke specificaties moeten dit soort veiligheidssloten voldoen? Veilig Wonen Nederland heeft bepaalde eisen gesteld aan veiligheidssloten, die dit slottype onderscheiden van standaard sloten of cilindersloten. De belangrijkste kenmerken van door de politie goedgekeurde sloten als PKM-gekeurde SKG-sloten zijn:

Het betreft een slot met een meerpuntssluiting. Dit houdt in dat de deur vergrendeld wordt met drie of vijf pinnen en dus niet met een enkele pin.
SKG-sloten cq. sloten met meerpuntsluiting zijn voor inbrekers moeilijker te doorboren cq. forceren. Doordat inbrekers minuten langer tijd nodig hebben om de sluitsystemen te slopen, neemt de kans op een succesvolle inbraak aanzienlijk af.
Een slot met een SKG aanduiding heeft één tot drie sterren, die gradaties in inbraakbestendigheid aangeven. Hieronder lees je hierover meer.

Drie sterren-niveaus van SKG-sloten

Sloten die van een SKG onderscheiding zijn voorzien en voldoen aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk en de Nederlandse Norm NEN5089. In hoofdzaak worden er drie veiligheidsniveaus onderscheiden als het gaat om veiligheidssloten. De steraanduiding is altijd op het slot aangebracht en loopt van één tot drie sterren. Een slot met één ster geldt als standaard inbraakwerend. /dit type slot is niet-zelfstandig inbraakwerend. Of, anders gezegd: dit cilinderslot biedt alleen goede veiligheid in combinatie met een gelijkwaardig of krachtiger SKG-product en garandeert alleen dan een inbraakvertragende tijdsduur van 3 tot 5 minuten. Een SKG-slot met twee sterren geldt als zelfstandig inbraakwerend en vertraagd het openmaken van het slot met zwaar gereedschap of materieel met 3 minuten. Ten slotte kennen we binnen het keurmerk van de politie de zogenoemde drie sterren sloten. Deze gelden als zwaar inbraakwerend en zorgt ervoor dat inbrekers minstens 5 minuten tijd nodig hebben om uw slot te doorboren en open te maken. Wilt u dus optimale beveiliging van uw woning, dan is een drie sterren slot de best mogelijke keuze die u kunt maken!

Maak een afspraak

Is uw interesse gewekt? Wilt u zelf uw kozijnmateriaal ontwerpen volgens uw eigen strenge eisen? Doet u dit via Manteau Kozijnen, dan wordt het snel, voordelig en perfect voor u geregeld!

Graag tot ziens bij Manteau Kozijnen in Bleiswijk, dé betaalbare bouwexpert en kozijnenontwerper bij u in de buurt!

    Type aanvraag*