Waar moet u aan denken bij aanschaf van nieuwe kozijnen?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u uw kozijnen wilt vervangen. U heeft misschien nog oude kozijnen die in slechte staat verkeren? Of wilt u uw woning juist goed isoleren? Bij het goed isoleren van een woning zijn goede kozijnen en ramen essentieel.

Voor nieuwe kozijnen heeft u de keuze uit verschillende soorten materialen, maar ook moet u een keuze maken van welk soort raamkozijn u gebruik wilt maken. Elk soort raamkozijn heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is daarom van belang dat voordat u een keuze maakt zich verdiept in de soorten kozijnen.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen eventueel ook te verkrijgen in een houtlook verbinding zijn een belangrijke speler geworden in de kozijnenmarkt. Op bepaalde gebieden wint kunststof het zeker van hout. Zo hoeven kunststof kozijnen onderhoudsarm en staan deze kozijnen bekend om de goede inbraakveiligheid. De huidige generatie kunststof kozijnen isoleren ook zeer goed en worden daarom veel gebruikt in nieuwbouwwoningen en renovatie bouw. Al zijn er wel kunststof kozijnen bij ons te koop die voorzien zijn van een nerf om het uiterlijk toch in de buurt te laten komen van een houten kozijn.

Aluminium kozijnen
Aluminium is de meest duurzame keuze en dragen bij aan het circulair bouwen. Aluminium kozijnen zijn strakker en meer beeldbepalend dan kunststof en houten kozijnen. Daarnaast zijn aluminium kozijnen ook onderhoudsarm. De aluminium kozijnen die u kunt kopen bij Manteau kozijnen zijn gepreanodiseerd en daarna gepoedercoat in de gewenste kleur. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit glad of een structuurlak

Welk soort raam kiest u voor uw kozijnen?

Afhankelijk van uw wensen betreffende het openen en sluiten van ramen heeft u een keuze uit verschillende soorten technieken om een raam te openen. Standaard kunt u kiezen voor een openslaand raamkozijn, maar u kunt ook kiezen om een raam open te schuiven.

Draaikiepramen
Het grote voordeel van een draaikiepraam is dat u heel gemakkelijk de ruimte kunt luchten. Een draaikiepraam kan namelijk geheel open, maar ook kunt u het raam in de kiepstand zetten. In de kiepstand zorgt u voor frisse lucht, maar houdt u de buitenkant toch gesloten en komt er niet teveel tocht of kou de woning in. Door de raamkruk in een bepaalde stand te zetten, bepaald u of u het draaikiepraam in de kiepstand wilt zetten of geheel open.

Maak nu een afspraak

Welk soort kozijn u ook opteert, bij Manteau kozijnen kunnen we op dit gebied alles voor u regelen. Bekijk onze website voor de vele mogelijkheden of doe direct online een aanvraag voor een vrijblijvende offerte. Want samen met Manteau bouwt u aan iets mooiers en beters voor de toekomst.
Onze kozijnen onderscheiden zich namelijk van de middenmoot, doordat wij van Manteau kozijnen alleen gaan voor de hoogste kwaliteit die in de bouwwereld bestaat. Uiteraard voor een zo scherp mogelijke prijs en tegen de beste dienstverlening en service die er mogelijk is.